Een kijkje binnen

Een kijkje binnen

Het gebouw is representatief, met een ruime entreehal, een loge voor de huismeester, een foyer met rondom drie binnentuinen, een fraaie (besloten) tuin achter het gebouw, brede gangen die via liften toegang bieden tot 73 appartementen.

De oppervlakte van de appartementen 76 m2, 117 m2, 129 m2, 156 m2 en 183 m2 voor respectievelijk een 2-, 3-, 4-, 5- en 6-kamer appartement. Deze oppervlaktes zijn zonder balkons en/of terrassen en exclusief de berging van ongeveer 7,5 m2. Op de bovenste 2 verdiepingen hebben de kamers een rookkanaal voor open haard of kachel.

Veel van de woningen zijn inmiddels compleet verbouwd tot luxe appartementen, ze zijn modern ingedeeld in open ruimtes. Licht en uitzicht (zoals de architect het destijds bedoeld heeft) blijven de uitgangspunten bij de verbouwingen. Het verlaagde plafond bij de entree is verwijderd waardoor ook hier de hoogte van de 70er jaren woningen ruimte schept.
In deze woning zijn alle (convector)radiatoren vervangen door vloerverwarming.Het ruime balkon kan gezien worden als verlenging van de woonkamer, met het eventueel aanbrengen van luxe (electrische) luifels die vanzelf inklappen middels een wind sensor wordt het balkon vergroot tot buitenverblijf. Sommige bewoners hebben een terrasverwarming aangebracht, waardoor nog meer genoten kan worden van het buiten-zijn.Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich de besloten tuin, door z'n ligging een oase van rust en een prachtig uitzicht vanaf de (achter)balkons. In de tuin is een jeu-de-boules baan.
De tuin leent zich uitstekend om op een bankje te lezen, te lunchen of in de avondzon een drankje te drinken. Regelmatig wordt er bij mooi weer een koffieochtend of borrel georganiseerd.Het gebouw beschikt over een ondergrondse parkeergarage en er is buiten voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor een tweede auto of voor gasten. Binnen die garage is meer dan voldoende plek voor fietsen en er bevinden zich een aantal inpandige garages, behorend bij de desbetreffende appartementen. Alles keurig afgesloten en alleen toegankelijk voor bewoners, direct doorlopend naar de ruime foyer die alle gangen met de 3 gebouwen verbindt.Deze centraal gelegen, ruime foyer is kenmerkend voor Palace Résidence. Het is de verbindende hal waar de leden gezamenlijjk bijeen kunnen zijn voor bijvoorbeeld de halfjaarlijkse ledenvergaderingen of andere bijeenkomsten.